.
13 Mart 2021

Vali Öner Tıp Bayramı.jpg

VALİMİZ HÜSEYİN ÖNER’İN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI -13.03.2021

 

Büyük özveri ve üstün gayret göstererek,  sağlıklı toplum için çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür etme fırsatı veren yeni bir 14 Mart tarihine daha eriştik.

Ülkemizde 1919 yılından bu yana 14 Mart Günü “Tıp Bayramı” olarak kutlanıyor. Milletçe hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza duyduğumuz güveni, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” ifadeleriyle en güzel bir şekilde dile getirmişlerdir.

İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi yönünde tıp alanında ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşanırken, sağlık çalışanlarımız da kaydettikleri gelişme ile bu önemli değişim ve dönüşümün temel unsuru olmuşlardır. Sağlıklı bireylerin yetişmesi ve sağlıklı bir toplum için, toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düşmektedir. Elbette en büyük görev ve sorumluluk da doktorlarımızla beraber sağlık çalışanlarımızındır. Böylesi zor ama onurlu ve kutsal bir mesleği üstlenmiş olan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın her yerde ve her koşulda büyük bir özveriyle görev yaptıkları kuşkusuzdur.

Özellikle son bir yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizde de zorlu bir sürece neden olan Korona virüs hastalığıyla mücadele noktasında, doktorundan, en alt kademede görev yapan sağlık çalışanlarımıza kadar, gece gündüz demeden, her türlü riske rağmen özveriyle görev yapan mesai arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, hayatlarını başkalarının hayatını kurtarmaya vakfetmiş, bizlerin daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için fedakarca çalışan değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, içerisinde bulunduğumuz bu zorlu dönemin biran önce geride bırakılması umuduyla, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                              Hüseyin ÖNER
                                                                                                                                                                                                                                               Ardahan Valisi